Επιδότηση μέρους εργοδοτικών εισφορών: Παράθυρο επέκτασης και τον Αύγουστο

Επιδότηση μέρους εργοδοτικών εισφορών: Παράθυρο επέκτασης και τον Αύγουστο

Το Δημόσιο θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στο τμήμα του απολεσθέντος μισθού των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας.

 Ένα επιπλέον κίνητρο για την διατήρηση ή ακόμη και την αύξηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, θεσπίζει η κυβέρνηση μέσω της επιδότησης μέρος του χρόνου κατά τον οποίο δεν εργάζονται οι εργαζόμενοι αλλά και σημαντικού μέρους των εργοδοτικών εισφορών.

Ειδικότερα, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, το Δημόσιο θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στο τμήμα του απολεσθέντος μισθού των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας. Έως τώρα το πρόγραμμα Συν-Εργασία προβλέπει ότι το δημόσιο θα καλύπτει το 60% του μισθού που χάνει ο εργαζόμενος, αλλά ο εργοδότης θα πρέπει να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές για το σύνολο των ονομαστικών αποδοχών του.

Η επιδότηση των εισφορών θα ισχύει από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, ωστόσο ο πρωθυπουργός άφησε την Τετάρτη «παράθυρο» επέκτασης της επιδότησης και για τον μήνα Αύγουστο. Όπως είπε, «είμαστε διατεθειμένοι να το επεκτείνουμε και για το μήνα Αύγουστο, αλλά αυτό θα μας το υποδείξει τελικά η ίδια η αντίδραση της αγοράς».

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

 • ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα με 100% επιδότηση για 3.000 άνεργους νέους σε 4 περιφέρειες

  Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει στη διευκόλυνση της εισόδου των νέων ηλικίας 18-30 ετών στην αγορά εργασίας – Στα 20 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

 • Αναρτήθηκαν οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών για πλήρωση κενών θέσεων στα Πρότυπα (Π.Σ.) και Πειραματικά Σχολεία (Πει.Σ.)

  Η Επιστημονική Επιτροπή Προτύπων και  Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) σύμφωνα με  τον Νόμο 4692/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», (ΦΕΚ Α’ 111/12.6.2020) και την υπ’ αριθ. 75/ΕΕΠΠΣ/01.07.2020 (ΑΔΑ: ΩΔ2Σ46ΜΤΛΗ-ΖΟΕ) «Προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ) κατά το σχολικό έτος 2020-2021», προβαίνει σε ανακοίνωση: α) των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών για πλήρωση των κενών θέσεων στα (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) και β) των θέσεων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Α/-θμιας και Β/-θμιας Εκπαίδευσης που απέμειναν κενές.

  Επιπλέον, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην ανωτέρω επιλογή για την πλήρωση των κενών  θέσεων με θητεία  στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. και δεν έχουν επιλεγεί, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για την πλήρωση των θέσεων που απέμειναν κενές στα εν λόγω σχολεία, εφόσον ενδιαφέρονται.

  Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν τη συμπληρωματική δήλωσή τους στο Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  μέχρι και σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, ώρα 14:00.

  Δείτε τους τελικούς πίνακες για την Κρήτη εδώ:

 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα 29 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

  Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση σε 41 ειδικότητες αιχμής

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης