Θεοχάρης στο ΣΚΑΪ 100,3: Άνοιγμα χερσαίων συνόρων σε 2 φάσεις - Από 1η Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις

Θεοχάρης στο ΣΚΑΪ 100,3: Άνοιγμα χερσαίων συνόρων σε 2 φάσεις - Από 1η Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις

Όπως ανέφερε o υπουργός για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αίρονται από σήμερα 15/6 οι απαγορεύσεις των πτήσεων από  Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία . 

 Το στοίχημα της χρονιάς και πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια πολιτών και φιλοξενούμενων και μετά τα νούμερα δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όπως ανέφερε για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αίρονται από σήμερα 15/6 οι απαγορεύσεις των πτήσεων από  Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία .

Ωστόσο, διατηρούνται οι απαγορεύσεις για πτήσεις από Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Θεοχάρης προσέθεσε ότι απευθείας πτήσεις θα γίνονται από την 1η Ιουλίου.

Επίσης, τόνισε ότι τα χερσαία σύνορα ανοίγουν σε δυο φάσεις. Από σήμερα  με Βουλγαρία και σε 15 μέρες ο στόχος είναι να ανοίξουν με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Επεσήμανε, δε, ότι τουλάχιστον 70 εκατομμύρια θα πάνε για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, εκ των οποίων τα  30 εκατομμύρια για το προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, ενώ διατηρείται η απαγόρευση από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Επίσης, οι πτήσεις θα χωρίζονται σε προερχόμενες από «πράσινες» και «κόκκινες» χώρες .

Στις πτήσεις από τις «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΧΩΡΕΣ» στην Αθήνα θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται μοριακά τεστ σε όλους τους επιβάτες.
 
Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης