Μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία με μεγάλη αεροναυτική άσκηση

Μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία με μεγάλη αεροναυτική άσκηση

Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Άγκυρας και στην επέκταση της παράνομης τουρκικής Navtex.

Η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Την ίδια ώρα, η Αθήνα συνεχίζει το διπλωματικό μαραθώνιο, αντικρούοντας τις τουρκικές προκλήσεις. Αύριο, Τρίτη, φθάνει στη χώρα μας ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάϊκο Μάας, για συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή  θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, το άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, με νέα Navtex δεσμεύονται για την πραγματοποίηση της άσκησης, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, οι περιοχές ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελλορίζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες «κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως Καστελορίζου. Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020».

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια» αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά προκλητικός επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου είναι «άκυρη» και οι θέσεις της Ελλάδας, «παράλογες».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης