fbpx
*φωτογραφία αρχείου *φωτογραφία αρχείου

Πελώνη : Στο τραπέζι οι αλλαγές στον κωδικό 6 – Τι είπε για την απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα

Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που αναμένεται να έρθουν σχετικά με τον κωδικό 6 και για το εάν θα σημάνουν επί της ουσίας την κατάργηση των διαδημοτικών μετακινήσεων για λόγους άθλησης, η κ. Πελώνη ,  αρκέστηκε να πει ότι οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο τα πόδια

Στα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία αναμένεται να εισηγηθεί εντός της ημέρας η Επιτροπή των λοιμιωξιολόγων και να ανακοινωθούν το απόγευμα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προαναγγέλλοντας επί της ουσίας αλλαγές στη χρήση με τον κωδικό 6 για άθληση.

Η κ. Πελώνη, υπογράμμισε ότι στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή στον κωδικό 6 που αφορά στις μετακινήσεις για άθληση.

«Να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας. Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση» σημείωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που αναμένεται να έρθουν σχετικά με τον κωδικό 6 και για το εάν θα σημάνουν επί της ουσίας την κατάργηση των διαδημοτικών μετακινήσεων για λόγους άθλησης, η κ. Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  αρκέστηκε να πει ότι οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο τα πόδια.

Απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα

Αναφορικά με την απαγόρευση των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα που ισχύει σήμερα και για το εάν υπάρχουν σκέψεις η απαγόρευση να ξεκινά από τις 9 το βράδυ, όπως γίνεται τις καθημερινές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσει η Επιτροπή.

Λιανεμπόριο και σχολεία

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιορισμών, όταν θα είναι βεβαίως αυτό εφικτό, σημειώνοντας ότι σε αυτές είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία και πάλι, σημείωσε η κ. Πελώνη σημειώνοντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του καλοκαιριού.

Για Κουφοντίνα

Αναφορικά με την απεργία πείνας του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η «κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σε όλα τα επίπεδα για την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει».

Όπως είπε, δεν είναι η κυβέρνηση που τον αναγκάζει να τη συνεχίσει. «Είπαμε σε όλους τος τόνους ότι μπορεί να σταματήσει και να προσφύγει σε ένδικα μέσα».

«Αδιανόητες οι δηλώσεις Δρίτσα»

Τέλος, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε χθες ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν».

Θεωρώ αδιανόητες και προσβλητικές τις δηλώσεις Δρίτσα. Προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων και θεωρώ ακόμη πιο αδιανόητο ότι με την σιωπή του ο κ. Τσίπρας δείχνει σαν να το αποδέχεται».

 

Πηγή: ΙΝ

Σχετικά Άρθρα

  • Πελώνη: Δωρεάν self test σε 900.000 εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

    Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο αίρονται οι περιορισμοί στην ψήφο των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, προτείνεται προς κατάργηση η προϋπόθεση παραμονής δύο ετών στην Ελλάδα κατά την τελευταία 35ετία και η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος

  • Πελώνη: Πάνω από 90% η προσέλευση των επιταγμένων γιατρών

    «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αντέχει το σύστημα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

  • Κορονοϊός: Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι για τα μέτρα χαλάρωσης που προτείνει η κυβέρνηση

    Με συγκεκριμένη ατζέντα που έχει ορίσει η κυβέρνηση, καλούνται να συνεδριάσουν σήμερα (19.03.2021) οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Μετά από μελέτη των δεδομένων, θα γνωμοδοτήσουν με επιστημονικά και τεκμηριωμένα κριτήρια, ποια από τα μέτρα που προτείνει το Μαξίμου για τη διαχείριση της κόπωσης των πολιτών και του οικονομικού αδιέξοδο από το παρατεταμένο lockdown, είναι εφαρμόσιμα. Κυρίως, όμως, να προτείνουν τρόπους ελεγχόμενης αποκλιμάκωσης, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης