Δένδιας για Αγία Σοφία: Πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

Δένδιας για Αγία Σοφία: Πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

Ο υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε μάλιστα για την εξέλιξη τους υπουργούς Εξωτερικών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οι οποίοι συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη.

 Πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά καθώς και για την UNESCO χαρακτήρισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την απόφαση του τουρκικού ανωτάτου δικαστηρίου που ακυρώνει το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ το 1934, για την προστασία της Αγίας Σοφίας διά της μετατροπής της σε Μουσείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε μάλιστα για την εξέλιξη τους υπουργούς Εξωτερικών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οι οποίοι συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα γίνει τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr


Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

  • Επιστολή ΠτΔ σε Ευρωπαίους ομολόγους της για την Αγία Σοφία

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με επιστολή της προς τους 14 μη εκτελεστικούς προέδρους κρατών – μελών της ΕΕ και μέλη της Συνόδου των ηγετών του Arraiolos Group, τους ζητά να υψώσουν και αυτοί τη φωνή τους και να καταδικάσουν την τουρκική απόφαση για τη μετατροπή ενός εμβληματικού μνημείου της ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως είναι η Αγία Σοφία, σε τζαμί.

  • Δένδιας: Το Barbaros παραβιάζει κατάφωρα την κυπριακή ΑΟΖ

    «H Τουρκία αντιλαμβάνεται ακόμα τον εαυτό της σε μία προηγούμενη εποχή. Ασκεί πολλές φορές πολιτική εντάσεων. Εμείς δεν την ακολουθούμε», είπε ο υπουργός Εξωτερικών. «Δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία».

  • Ν. Δένδιας: Δεν υπάρχει συμπεφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία

    Δεν υπάρχει συμπεφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία αυτή τη στιγμή, μόνο συζητήσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, όχι όμως επί παντός επιστητού. Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά ούτε υπό το κράτος απειλών, ούτε υπό το κράτος προθεσμιών.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης