Δανία: Δοκίμασαν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ποντίκια - Επιτυχή αποτελέσματα

Δανία: Δοκίμασαν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ποντίκια - Επιτυχή αποτελέσματα

​​​​​​​Οι ερευνητές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

 Ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από ερευνητές στη Δανία έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε δοκιμές σε ποντίκια, ανακοίνωσαν επιστήμονες.

Μια ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης «έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε δήλωσή του.

«Δοκιμάσαμε το εμβόλιο σε ποντίκια και έχουμε επιτύχει θετικές ανοσολογικές αντιδράσεις. Είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο », δήλωσε ο καθηγητής Ali Salanti, ο οποίος ηγείται της ομάδας.

Μετά τον εμβολιασμό, τα ποντίκια παρήγαν μεγάλες ποσότητες αντισωμάτων που μπορούν να εξουδετερώσουν το SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
 
Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Νότια Κορέα: Εγκρίθηκε η έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους πειραματικού φαρμάκου για τον κορονοϊό

  Η νοτιοκορεατική εταιρία βιοτεχνολογίας Genexine έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για τη Φάση 1 των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους του πειραματικού φαρμάκου της για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων.

  Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Genexine ανέφερε πως διενεργεί τη Φάση 1 των δοκιμών του εμβολίου της για τον κορονοϊό σε 60 συμμετέχοντες στη Νότια Κορέα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τον Οκτώβριο.

  Στο μεταξύ, στην Ινδία, το Serum Institute ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και τη διεθνή συμμαχία εμβολίων GAVI για την παραγωγή και διανομή 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 για την Ινδία και άλλες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ήδη από το 2021.

  Το ινστιτούτο ανέφερε σήμερα ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή υποψήφιων εμβολίων από την AstraZeneca και τη Novavax.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • ΠΟΥ-Covid-19: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα αν το εμβόλιo θεωρηθεί δημόσιο αγαθό

  Η ανάκαμψη της οικονομίας σε όλον τον κόσμο θα έρθει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για την Covid-19, όταν κυκλοφορήσει, γίνει διαθέσιμο σε όλους, ως δημόσιο αγαθό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους.

 • Έκτακτα μέτρα στον Πόρο από σήμερα, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού

  Περιοριστικά μέτρα ισχύουν στον Πόρο για 10 ημέρες από σήμερα στις 06.00 έως και τις 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης