ΗΠΑ: Πώς αυξάνονται τα χρήματα δισεκατομμυριούχων ενω δεσμέυτηκαν για φιλανθρωπίες

ΗΠΑ: Πώς αυξάνονται τα χρήματα δισεκατομμυριούχων ενω δεσμέυτηκαν για φιλανθρωπίες

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα της ομάδας των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, που ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στην εκστρατεία Giving Pledge και δεσμεύθηκαν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σημαντικά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση του Institute for Policy Studies.

Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι που είχαν υποσχεθεί να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε καλούς σκοπούς βλέπουν τα χρήματά τους να αυξάνουν, σύμφωνα με έκθεση.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα της ομάδας των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, που ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στην εκστρατεία Giving Pledge και δεσμεύθηκαν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σημαντικά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση του Institute for Policy Studies.

Πολλοί από αυτούς κάνουν δωρεές σε ιδιωτικά ιδρύματα ή ταμεία, κάτι που τους προσφέρει μεγάλες μειώσεις στη φορολογία, ενώ αυτά συχνά κρατούν τα χρήματα για μεγάλες χρονικές περιόδους αντί να διασφαλίζουν ότι χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

“Όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία Giving Pledge ξεκίνησαν το 2010 με στόχο να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία, ενώ στην πραγματικότητα αυτή διπλασιάστηκε”, σχολίασε ο Τσακ Κόλινς ένας από τους συντάκτες της έκθεσης “Gilded Giving”.

Την εκστρατεία ξεκίνησε το 2010 ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ σε συνεργασία με τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τη σύζυγό του Μελίντα, με στόχο να ενθαρρύνουν τους δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιών τους σε φιλανθρωπίες.

Έντεκα από τους 62 Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους που εξέτασε η έκθεση έχουν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν το 2010, είτε λόγω μεγάλων δωρεών είτε λόγω αλλαγών στην αγορά. Όμως οι 51 άλλοι είδαν “σημαντική αύξηση” στην αξία τους. Αυτό συμβαίνει εν μέρει διότι κερδίζουν χρήματα με τόσο γρήγορους ρυθμούς που ξεπερνούν την ικανότητά τους να τα δωρίζουν, σύμφωνα με το IPS.

Το 1% των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη περιουσία ενδέχεται να έχει στην κατοχή του το 24% του παγκόσμιου πλούτου έως το 2050, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΟΗΕ, καθώς η ανισότητα στη διανομή του πλούτου παγκοσμίως αυξάνει συνεχώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

 • ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκέφτεται να απαγορεύσει την είσοδο σε Αμερικανούς που έχουν κορωνοϊό

  Ο Τραμπ επέβαλε σειρά μέτρων με την οποία περιορίστηκε η μετανάστευση αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ επέτρεψε στην αστυνομία συνόρων να απελαύνει ουσιαστικά αμέσως παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονται στα σύνορα, χωρίς την τήρηση των συνηθισμένων νομικών διαδικασιών.

 • ΗΠΑ: Νέα, ταχύτερα και φθηνότερα, μοριακά τεστ σάλιου για διάγνωση του κορωνοϊού

  Σε σχέση με τα υπάρχοντα μοριακά τεστ PCR, το τεστ σάλιου είναι λιγότερο επεμβατικό, δεν είναι ανάγκη να γίνει από εκπαιδευμένο επαγγελματία του τομέα υγείας και αποφεύγει τη χρήση χημικών.

 • Στις ΗΠΑ «μετακομίζει» η Eurovision

  Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού θα λειτουργεί με παρόμοιους κανόνες όπως η Eurovision: καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ και σε κάθε είδος μουσικούς θα εκπροσωπούν τις Πολιτείας τους (αντί για τη χώρα) και κάθε συμμετοχή θα μπορεί να αποτελείται από ένα έως έξι μέλη.

  Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μπορεί φέτος να μην έγινε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 φαίνεται όμως πως θα περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  Σύμφωνα με το Variety οι διοργανωτές της Eurovision συνεργάστηκαν με την Propagate Content για να δημιουργηθεί ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού.

  Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια θεατές να συντονίζονται ετησίως, η Eurovision παρουσιάζει από το 1956 κυρίως διαγωνιζόμενους από τα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για την φετινή επιτυχία του Netflix με πρωταγωνιστές τους Will Ferrell και Rachel McAdams «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga».

  Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού θα λειτουργεί με παρόμοιους κανόνες όπως η Eurovision: καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ και σε κάθε είδος μουσικούς θα εκπροσωπούν τις Πολιτείας τους (αντί για τη χώρα) και κάθε συμμετοχή θα μπορεί να αποτελείται από ένα έως έξι μέλη. Ο καθένας θα τραγουδά πρωτότυπα τραγούδια κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκδήλωσης. Αρχικά οι καλλιτέχνες θα διαγωνίζονται σε επίπεδο Πολιτείας. Οι νικητές θα συμμετέχουν στα ημιτελικά του διαγωνισμού, από όπου θα προκύπτουν οι συμμετέχοντες του Μεγάλου Τελικού.

  Η Αμερικανική Ακαδημία Διαγωνισμού Τραγουδιού, αποτελούμενη από επαγγελματίες μουσικούς από κάθε είδος με έδρα τις ΗΠΑ, θα χρησιμεύσει ως κριτική επιτροπή. Όπως και στην Eurovision, οι καλλιτέχνες θα επιλέγονται για να διαγωνιστούν βάσει κριτών και θεατών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης