Ένα τραγούδι από τα παλιά: Ποιός είναι επιτέλους ο 'αδιάφορος ο Γιάννης' που τραγούδησαν το 1998 οι Active Member;

Ένα τραγούδι από τα παλιά: Ποιός είναι επιτέλους ο 'αδιάφορος ο Γιάννης' που τραγούδησαν το 1998 οι Active Member;

Πάμε πίσω στον δίσκο "Μύθοι του βάλτου" (1998) και ακούμε την ιστορία του 'αδιάφορου του Γιάννη'

Το 2010 οι Active Member είχαν βρεθεί στα Χανιά και ο BD Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) είχε τότε όλη την καλή διάθεση να μας παραχωρήσει συνέντευξη, από την οποία αποκομίσαμε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η όλη συζήτηση ήταν εξαιρετικά ευχάριστη και πραγματικά ένιωσα ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε τότε στο παγκρήτιο περιοδικό Fortezza στο τεύχος Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2010. Το περιοδικό δεν κυκλοφορεί πια, αλλά για όσους έχουν κρατήσει τεύχη του, σίγουρα έχουν στα χέρια τους... ποιοτικό υλικό από τα παλιά!

Στην συνέντευξη εκείνη είχε λυθεί επιτέλους το μυστήριο με τον 'αδιάφορο τον Γιάννη.' Ο BD Foxmoor είχε δηλώσει:

"Ήταν ένα παιδί από το Πέραμα. Το όνειρό του ήταν να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων. Τα κατάφερε, πήγε σε μια σχολή και όταν αργότερα βρήκε δουλειά σε μεγάλη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από κάποιο καιρό, τον διώξανε μαζί με πολύ κόσμο. Ύστερα έπαθε κατάθλιψη και άρχισε και έφτιαχνε μικρά, ξέρεις, αυτά τα αυτοσχέδια αυτοκινητάκια. Όλο αυτό και με τον περίγυρό του που αδιαφορούσε τελείως, ο Γιάννης βρέθηκε άστεγος σχεδόν, επειδή είχε αλλάξει και μέρος που έμενε, η οικογένειά του είχε φύγει από το Πέραμα, δεν είχαμε πάρει χαμπάρι κι εμείς τι ακριβώς του είχε συμβεί εκεί στο άλλο μέρος που έμενε και ξαφνικά, μάθαμε ότι πέθανε. Αλλά θα μπορούσαμε να'χαμε κάνει κάτι κι εμείς... είδες... τραγικό κι ειρωνικό που είναι... εμείς που τον τραγουδήσαμε...

Το 'αδιάφορος' είναι ένα ψευδώνυμο που του το είχα βγάλει εγώ. Όταν πέφτανε το 1990 οι βόμβες στο Ιράκ ήμασταν μια παρέα σε μια καφετέρια στο Πέραμα και είχαμε καρφωθεί στην τηλεόραση, δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Λέγαμε "τι γίνεται εδώ... τί κόλπα είναι αυτά..." και ξαφνικά μπαίνει ο Γιάννης μέσα και λέει "τί γίνεται ρε παιδιά;" και του απαντάμε "άστα ρε Γιάννη... βόμβες!" και τότε γυρίζει και μας ρωτάει "τί βόμβες, ατομικές και πυρηνικές;" και του απαντάμε "ναι..." και τότε γυρίζει έτσι απλά και μας λέει "Όχι ρε... θ'απομαγνητιστούν οι μπαταρίες" εννοώντας τα αυτοκινητάκια του. Τότε έτσι αυθόρμητα, γυρίζω και του λέω "Αμάν ρε συ... τελείως αδιάφορος είσαι..." "

Αφροδίτη Καραντωνάκη

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω:

 

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης