Νέο ντοκιμαντέρ για την «περιπέτεια» του Jimi Hendrix στο Maui

Νέο ντοκιμαντέρ για την «περιπέτεια» του Jimi Hendrix στο Maui

Στις 20 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο ντοκιμαντέρ “Music, Money, Madness…Jimi Hendrix in Maui» καθώς και ο δίσκος “Live In Maui”.

H ταινία περιγράφει τις εμπειρίες του Jimi Hendrix στο Maui και πως αυτές παγιδεύτηκαν στην ταινία “Rainbow Bridge” που ήταν σε παραγωγή του αμφιλεγόμενου manager του Michael Jeffery.  To Blu-ray θα περιλαμβάνει ολόκληρο το ντοκιμαντέρ καθώς και bonus υλικό με το ήδη υπάρχων 16mm film που γυρίστηκε κατά την διάρκεια των δύο εμφανίσεων εκείνο το απόγευμα μιξαρισμένο σε stereo και 5.1 surround ήχο.

Στο πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται και το “Live InMaui” με τα 2 προαναφερόμενα sets σε 2 CDs ή 3 βινύλια, μιξαρισμένα εκ νέου από τον χρόνια συνεργάτη του Jimi Hendrix, Eddie Kramer και σε master του Bernie Grundman. To «Voodoo Child (SlightReturn)” από την ιστορική συναυλία είναι τώρα διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στα μέσα του 1970, ο Jimi Hendrix δούλευε για το follow up album του “Electric Ladyland” με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας του Mitch Mitchell και Billy Cox ενώ ταυτοχρόνως εμφανιζόντουσαν σε festivals και αρένες σε όλη την Αμερική και χτίζανε τα Electric Lady Studios στο Greenwich Village στο Manhattan. Η ολοκλήρωση αυτού του πολυτελούς έργου αποδείχτηκε μία πολύ κοστοβόρα ενέργεια κι έτσι ο manager του Michael Jeffery ζήτησε από την Warner Bros. $500,000 προκαταβολή για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Σε αυτές τις συναντήσεις, ο Jeffery έπεισε την Warner Bros. να χρηματοδοτήσει μία ταινία που θα λεγόταν “Rainbow Bridge” και θα γυριζόταν στο Maui με αντάλλαγμα τα δικαιώματα του soundtrack δίσκου που θα περιλάμβανε νέες ηχογραφήσεις από τον Jimi Hendrix.

Εμπνευσμένη από το “Easy Rider” και σε σκηνοθεσία του Chuck Wein, η ταινία του Jeffery ήταν γύρω από την ιδέα μίας γέφυρας ουράνιου τόξου μεταξύ ενός κόσμου με φως και ενός κόσμου χωρίς καθόλου φως. Το όραμα ήταν να περιλαμβάνει τα πάντα από surfing και yoga μέχρι διαλογισμό και Tai-Chi καθώς και να γυριστεί χωρίς την βοήθεια σεναρίου ή επαγγελματιών ηθοποιών. Τελικά αποδείχθηκε πως το αποτέλεσμα θα ήταν ένα χάος και ο Jeffery άρχισε να ανησυχεί πως η επένδυσή του δεν θα πετύχαινε.

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης