Εντυπωσιακό θέαμα: Μακροβούτια δελφινιών στο Κάβο Γκρέκο της Κύπρου (vid)

Εντυπωσιακό θέαμα: Μακροβούτια δελφινιών στο Κάβο Γκρέκο της Κύπρου (vid)

Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές βουτιές των δελφινιών.

Όχι δεν πρόκειται για εισαγωγή ενός ντοκιμαντέρ αλλά για το θέαμα που αντίκρυσαν το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου όσοι βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο.

Το βίντεο με τα μακροβούτια δελφινιών απέστειλε στο SigmaLive η Μ.Π, μάρτυρας ενός ομολογουμένως εντυπωσιακού θεάματος!

Το  βραχώδες Ακρωτήρι Kάβο Γκρέκο και η μικρή του χερσόνησος αποτελούν μια περιοχή παρθένας ομορφιάς που εξαιτίας της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της έχει κηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο κι είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000.

Πηγή: sigmalive


Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

 • Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Συλλούρης (Η επιστολή του)

  «Σε προηγούμενη δήλωση μου είχα αναφέρει ότι δεν θα υπέβαλλα παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται από την Πολιτεία. Είχα επίσης σημειώσει, ότι έχω ήδη λάβει τις αποφάσεις μου για το τι θα πράξω μετά την ολοκλήρωση των ερευνών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Συλλούρης

 • Μέρκελ: Δύσκολη η συζήτηση με Ελλάδα - Κύπρο - Βήμα προόδου η συμφωνία για Λευκορωσία – Τουρκία

  "Ήταν μια μακρά και δύσκολη συζήτηση (...) η Ελλάδα και η Κύπρος απαιτούσαν τα δικαιώματά τους ως κράτη μέλη μας - Σημαντικές οι στρατηγικές σχέσεις με Τουρκία"

 • Μήνυμα Μητσοτάκη σε Αναστασιάδη: Δεν θα αποδεχθούμε νομιμοποίηση τετελεσμένων

  «Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε προς τον στόχο της επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των ΗΕ».

  «Δεν θα αποδεχθούμε νομιμοποίηση τετελεσμένων στην Κύπρο» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επιστολή του στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
  «Η πλήρης συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι αυτονόητη» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων, ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ. 

  Σημειώνεται ότι σε λίγες ώρες αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής, όπου η τουρκική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο θα εξεταστεί διεξοδικά.

  Αναλυτικά το μήνυμα Μητσοτάκη
   
   «Με την ευκαιρία του εορτασμού της 60ης επετείου της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας εκφράζω τις πιο εγκάρδιες, αδελφικές ευχές για την πρόοδο και ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και ολόκληρου του κυπριακού λαού σε συνθήκες Ασφάλειας και Ειρήνης.

  Η σημερινή επέτειος είναι διαφορετική.

  Γιατί γιορτάζεται εν μέσω συνεχών παράνομων τουρκικών ενεργειών κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στις Θαλάσσιες Ζώνες όσο και επί του εδάφους της Κύπρου. Η παραβατικότητα αυτή έχει περαιτέρω κλιμακωθεί με τις απειλές εποικισμού των Βαρωσίων και σφετερισμού των εκεί ελληνοκυπριακών περιουσιών κατά ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων των ΗΕ. Η πλήρης συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι αυτονόητη.

  Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν θα αποδεχθούμε τη νομιμοποίηση τετελεσμένων στην Κύπρο, όπως και δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τη νομιμοποίηση των συνεπειών της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και του τουρκικού εποικισμού.

  Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους - μέλους της ΕΕ, παραμένει κορυφαίο εθνικό μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

   Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα φεισθούμε προσπαθειών. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε προς τον στόχο της επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των ΗΕ.

  Είμαι δε βέβαιος για την τελική ευόδωση των κοινών προσπαθειών μας η οποία θα συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή, την ευρωπαϊκή και την ευρύτερη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά και στην επικράτηση της διεθνούς νομιμότητας».

  Πηγή: skai.grΠροσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης