Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης – 4 τραυματίες

Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης – 4 τραυματίες

Οι τραυματίες είναι όλοι μέλη του πληρώματος και έχουν διακομιστεί Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Την ώρα του ατυχήματος στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο μηχανοστάσιο του πλοίου Blue Orizon, που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η κατάσταση του ενός από τους τραυματίες, δείχνει να είναι σοβαρότερη.

Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Πηγή: https://skai.gr

Σχετικά Άρθρα