Βραβεύτηκε καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης από τον ΙΕΕΕ

Βραβεύτηκε καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης από τον ΙΕΕΕ

Στις 21/09/2020 πραγματοποιήθηκε η απονομή του βραβείου "IEEE Transportation Technologies Award" στον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης Μάρκο Παπαγεωργίου, για τη συνεισφορά του στη μοντελοποίηση και στον έλεγχο κυκλοφοριακής ροής (“For contributions to traffic flow modelling and operations”)

Το βραβείο στον κ. Παπαγεωργίου απένειμε ο Καθηγητής Toshio Fukuda, Πρόεδρος της ΙΕΕΕ, στο πλαίσιο του Συνεδρίου "23rd IEEE International Conference on Intelligent Transportation Systems (ITSC), September 20-23, 2020 (virtual conference)", σε ειδική εικονική τελετή όπου συμμετείχαν οι σύνεδροι μέσω διαδικτύου.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Καθ. Πέτρο Ιωάννου, κάτοχο του ίδιου Βραβείου, ο οποίος πρότεινε την υποψηφιότητα του κ. Παπαγεωργίου, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου της IEEE-ITSS, συγκεκριμένα τους Καθηγητές Miguel Ángel Sotelo and Cristina Olaverri Monreal, για την υποστήριξή τους. Παραθέτοντας ένα απόσπασμα από ποίημα του Bertolt Brecht  [1]  και σχολιάζοντας ότι «συχνά υμνούμε μεγάλα ονόματα στην ιστορία, που όμως δεν θα είχαν πετύχει τίποτε χωρίς τη σκληρή δουλειά πολλών άλλων. Το ίδιο συμβαίνει και στην επιστήμη», ο κ. Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε την αντιφώνησή του αναφέροντας: «Λαμβάνω σήμερα αυτό το βραβείο υψηλού κύρους για έργο που διεξήχθη με τη συνεργασία πολλών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, συνεργατών και συναδέλφων και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτού του βραβείου είναι πράγματι δικό τους».

O οργανισμός IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) απονέμει κάθε έτος 32 Technical Field Awards σε όλα τα πεδία δραστηριοποίησής του.

Το βραβείο IEEE Transportation Technologies Award θεσπίστηκε το 2011, σε αναγνώριση της συνεισφοράς, προσώπων ή επιστημονικών ομάδων, στην πρόοδο των τεχνολογιών που εφαρμόζονται στα Συστήματα Κυκλοφορίας και Μεταφορών και εντός των επιστημονικών πεδίων ενδιαφέροντος του IEEE. Το βραβείο απονέμεται με τη συμμετοχή επτά (7) επιστημονικών κοινοτήτων του IEEE: IEEE Industry Applications Society, IEEE Industrial Electronics Society, IEEE Intelligent Transportation Systems Society, IEEE Microwave Theory and Techniques Society, IEEE Power Electronics Society, IEEE Power & Energy Society, and IEEE Vehicular Technology Society.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Χανιά: 1,2 εκ. ευρώ στο Πολυτεχνείο από την τακτική επιχορήγηση

    Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ πρόκειται να λάβει το Πολυτεχνείο Κρήτης από την κατανομή της τακτικής επιχορήγησης των πανεπιστημίων βάσει του σχετικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε φέτος από τη Βουλή, με βάση την εισήγηση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

  • Κινητοποίηση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Οι φοιτητές θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει η συντονιστική επιτροπή μαθητών Χανίων, τα μαθητικά Συμβούλια, τα σωματεία Δασκάλων και καθηγητών, για τους όρους με τους οποίους άνοιξε η εκπαίδευση και τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, στις 11 το πρωί στη Δημοτική Αγορά, ενώ στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν έξω από την Αντιπεριφέρεια, όπου και θα καταθέσουν τις διεκδικήσεις των συλλόγων τους

  • Ψηφιακή τελετή απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Η τελετή την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 θα μεταδοθεί διαδικτυακά

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης