*φωτογραφία αρχείου *φωτογραφία αρχείου

Ηράκλειο: Στο "περίμενε" για χειρουργείο εκατοντάδες ασθενείς λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Τον κίνδυνο αναστολής  μεγάλου αριθμού χειρουργείων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων από την ερχόμενη Δευτέρα επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου κ. Γιώργος Κωστάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το Μανόλη Αργυράκη

Ο κ. Κωστάκης αναφέρθηκε στο μπλακ άουτ που ενδέχεται να επιφέρει η έλλειψη αυτής της ειδικότητας ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και η ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος από αναισθησιολόγο των ΤΕΠ όπως είχε υποσχεθεί η διοίκηση του νοσοκομείου την περασμένη Δευτέρα.

Τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα είπε ο κ.Κωστάκης καθώς από τα 5 χειρουργικά τραπέζια στο Βενιζέλειο μόνο δύο μπορούν να λειτουργήσουν.

Από την πλευρά του ο συντονιστής covid του νοσοκομείου και διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του Βενιζελείου κ. Γρηγόρης Πασπάτης αναφέρθηκε τις παθογένειες του συστήματος υγείας αλλά και στη μεγάλη φυγή της νέας γενιάς γιατρών στο εξωτερικό την τελευταία 15ετία τα αποτελέσματα της οποίας έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να γίνονται ορατά στην ελληνική κοινωνία.

Η έλλειψη αναισθησιολόγων, είπε, οφείλεται και σε αυτή την αιτία αλλά και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από νέους γιατρούς για την ειδικότητα αυτή αλλά και την παθολογία και γι αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση και κίνητρα για την ενίσχυσή της.

Η αντιμισθία ενός γιατρού φτάνει στα όρια του εξευτελισμού, τόνισε ο κ.Πασπάτης άρα είναι αντικίνητρο για τους νέους που προτιμούν ειδικότητες ώστε να μπορούν να εργαστούν και στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: ekriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης