Αντιδράσεις για τον παπά που έκανε «κήρυγμα» κατά της μάσκας

Αντιδράσεις για τον παπά που έκανε «κήρυγμα» κατά της μάσκας

Οι κληρικοί του Ρεθύμνου κάνουν λόγο για λάθος του

Διαστάσεις έχει πάρει στο διαδίκτυο το βίντεο που αποτυπώνει ιερέα στη διάρκεια του αγιασμού σε νηπιαγωγείο στο Ρέθυμνο να τοποθετείται κατά της μάσκας. Στο βίντεο οι παρευρισκόμενοι φαίνεται να αντιδρούν ωστόσο ο ιερέας επιμένει ότι είναι αντισυνταγματική η χρήση μάσκας.

Για το θέμα υπήρξε και ανακοίνωση του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου σύμφωνα με την οποία «οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους εφημέριους της μητρόπολης Ρεθύμνου.

Διαχωρίζουν τις θέσεις του ο ιερατικός σύνδεσμος

Όπως αναφέρει η ανκοίνωση: "Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. 

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους ιερούς ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης. 

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας". 

Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη κοινωνικές αντιδράσεις καθώς είναι γνωστό ότι η Εκκλησία της Κρήτης έχει τοποθετηθεί στο θέμα των μέτρων κατά του κορωνοϊού ζητώντας από τους πιστούς να τα ακολουθήσουν.

Δείτε το βίντεο του daynight.gr:

Πηγή: neakriti.gr


Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

  • Κρήτη: Τσαντάκιας έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ

    Συνελήφθη, στις (14.10.2020) το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης, ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή

  • Συνάντηση των σχολικών καθαριστριών με τη Δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο

    Συνεργασία με το σύνολο των σχολικών καθαριστριών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Αννα Ελευθεριάδου -Γκίκα , ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού Διοικητικών Υπηρεσιών και Καινοτομίας Γιώργος Γεωργαλής και ο Δ/ντής Τμ.. Παιδείας κ. Σπαντιδάκης

  • Ανδ. Ξανθός: Υγειονομικά επισφαλές το άνοιγμα των σχολείων – Συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα

    Επίσκεψη σε σχολεία του Ρεθύμνου και συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός. Ενημερώθηκε από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της ΠΕ Ρεθύμνου, για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και το χρονοδιάγραμμα κάλυψης τους, καθώς και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης