Ανδ. Ξανθός: Υγειονομικά επισφαλές το άνοιγμα των σχολείων – Συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα

Ανδ. Ξανθός: Υγειονομικά επισφαλές το άνοιγμα των σχολείων – Συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα

Επίσκεψη σε σχολεία του Ρεθύμνου και συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός. Ενημερώθηκε από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της ΠΕ Ρεθύμνου, για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και το χρονοδιάγραμμα κάλυψης τους, καθώς και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ

Είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τους καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου και τους δασκάλους του 14ου Δημοτικού σχολείου, για τα προβλήματα και τις νέες ανάγκες που ανακύπτουν στην καθημερινότητα των σχολείων λόγω της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί – όπως σημειώνει ο Βουλευτής – εκφράζουν την αγωνία τους για το υγειονομικά επισφαλές άνοιγμα των σχολείων και τον κίνδυνο διασποράς του SARS-CoV-2 στο σχολικό περιβάλλον, για την ευθύνη που μεταθέτει το Υπουργείο Παιδείας στους ίδιους όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις ανεφάρμοστα, αλλά και για την ανάγκη δωρεάν πρόσβασης σε διαγνωστικά τεστ που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ιατρική ένδειξη.

«Κοινή εκτίμηση όλων – τονίζει – είναι ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια της Πολιτείας και των επιστημόνων, για να πείσουν όσους αμφισβητούν τον ιό και αντιδρούν στη χρήση της μάσκας στο σχολείο, μια αντικοινωνική συμπεριφορά που υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια όλων να αναχαιτιστεί η πανδημία και να προστατευτούν οι ευάλωτος ομάδες του πληθυσμού».

Τέλος, ο κ. Ξανθός συναντήθηκε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συζήτησε με τους εκπροσώπους των δασκάλων-νηπιαγωγών για τα συνολικά θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα της Δημόσιας Παιδείας, καθώς και με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού σχολείου που έθεσαν το αίτημα του νέου σχολικού κτιρίου που «καρκινοβατεί» και υπάρχει ανησυχία για μη χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης ο κ. Ξανθός συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, οι οποίοι έθεσαν το ζωτικό πρόβλημα της μεταφοράς του ΕΕΕΕΚ σε ξεχωριστό λειτουργικό κτίριο και της αποσυμφόρησης του Ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει κοινοβουλευτικά τα προβλήματα αυτά και θα συμβάλλει στην επίσπευση των διαδικασιών αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης