fbpx
Με επιτυχία η εκστρατεία καθαρισμού στα Ανώγεια (video)

Με επιτυχία η εκστρατεία καθαρισμού στα Ανώγεια (video)

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία καθαρισμού στα Ανώγεια από τη Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης

Συγκεκριμένα, στην εθελοντική δράση με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη, και τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, συμμετείχαν μέλη και εθελοντές του Δήμου όλων των ηλικιών, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς που προχώρησαν σε κομβικής σημασίας καθαρισμούς και κοπές κλαδιών, παρεμβάσεις απαραίτητες για την απρόσκοπτη – χωρίς εμπόδια – πρόσβαση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι πολίτες-εθελοντές για την παρέμβαση, καθώς όπως ανέφεραν τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους διαδίδοντας τον εθελοντισμό.

Για την επιτυχημένη εθελοντική δράση καθαρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συμμετείχαν στη προσπάθεια τονίζοντας ότι, «η κοινωνία των Ανωγείων έδειξε την ευαισθητοποίηση της στον εθελοντισμό, τη φιλοξενία και συμμετοχή της σε ανάλογες δράσεις.

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη εκστρατεία και βρίσκεται κάθε μήνα σε διαφορετικό μέρος του νησιού προάγοντας τον εθελοντισμό και τη πολιτική προστασία στη πράξη, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο καθένας μας την αξία του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους, γι’ αυτό και πρόσφατα προτείναμε στην Κυβέρνηση την εισαγωγή σχετικών μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Θα το παλέψουμε. Περάσαμε ένα μήνυμα στη κοινωνία των Ανωγείων, πως η ευθύνη για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας και οφείλουμε να δώσουμε τη προσοχή που απαιτείται. Ευχαριστούμε και πάλι τα Ανώγεια που μας αγκάλιασαν».

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ανάλογοι καθαρισμοί από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης με τη συνεργασία Δήμων και εθελοντών έχουν γίνει στη Λίμνη Αγυιάς και στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου στη Περιφερειακή ενότητα Χανίων, στο δασάκι του Αφραθιά και στη λίμνη Ζαρού στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, καθώς και στη περιοχή του Πρέβελη στη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Ήδη προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις καθαρισμού και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Το παρών στον καθαρισμό, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανώλης Χνάρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Σκουλάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης καθώς και ο ειδικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Ελευθέριος Κουφάκης.

 


Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

  • Περιφέρεια Κρήτης: Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά

    Στις φετινές γιορτές, η Περιφέρεια Κρήτης με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των συνανθρώπων μας, «ανοίγει την αγκαλιά» της σε όλα τα παιδιά, τους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, μέσα από μια διαδικτυακή εκδήλωση για μικρά παιδιά, η οποία θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 17:00, με τη συμμετοχή εθελοντικών φορέων, αθλητικών σωματείων και άλλων οργανώσεων

  • Κρήτη - κορωνοϊός: "Φέτος γιορτάζουμε διαφορετικά!", το μήνυμα της Περιφέρειας (βίντεο)

    Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας. H Περιφέρεια Κρήτης στέλνει το μήνυμα της για τις γιορτές. Φέτος επιλέγουμε να γιορτάσουμε διαφορετικά, προστατεύοντας τους ανθρώπους που αγαπάμε και γιορτάζουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, για ένα μέλλον γεμάτο υγεία και ελπίδα

  • Αυτοψία Αντιδημάρχου Σ. Μιχαηλάκη, στην Ι.Μ. του Αγ. Γεώργιου Μορμόρη στα Νεροκούρου

    Στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Μορμόρη στα Νεροκούρου πραγματοποίησε αυτοψία ο Αντιδήμαρχος Χανίων Στέλιος Μιχαηλάκης, αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, από κοινού με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Μιχελογιάννη, και τον εφημέριο της ενορίας του Αγ. Γερασίμουν Νεροκούρου, π. Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης