Χανιά: Κινητοποιήσεις από το Σωματείο Επισιτισμού ΕΡΤ Χανίων

Χανιά: Κινητοποιήσεις από το Σωματείο Επισιτισμού

Σε κινητοποιήσεις καλεί το σωματείο Επιτισμού νομού Χανίων την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι του επισιτισμού έχουν βιώσει μαζί με τους εργαζόμενους στον τουρισμό τις συνέπειες της πανδημίας και καλούν τους συναδέλφους τους να αντιδράσουν»

Την Δευτέρα 28/9 στις 10:30 π.μ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΟΑΕΔ Χανίων, ενώ στις 6:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση στο Εργατικό Kέντρο Χανίων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση: «... Η έλλειψη προσωπικού και υποδομών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η εμπορευματοποίηση του, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και το αντεργατικό οπλοστάσιο στα χέρια των μεγαλοεργοδοτών δείχνει ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος της πανδημίας… Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας-συντονίζουμε την δράση μας
Μέσα από το κάλεσμα του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων προς όλα τα σωματεία για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε σύσκεψη στις 11/9 αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων της πόλης μας.  Σε όλες τις κινητοποιήσεις θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας της Δημόσιας Υγείας
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού ,απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.
• Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
• Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο Internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων. Αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά την διάρκεια της χρονιάς.
• Πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικών Κέντρων. Μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν δωρεάν στον πληθυσμό όπου απαιτείται. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέτρα μαζικής μεταφοράς. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
• Κατάργηση του Νομού απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νομού περιορισμού του απεργιακό δικαιώματος. Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο».

Πηγή: ΕΡΤ Χανίων 

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης