fbpx
*φωτογραφία αρχείου *φωτογραφία αρχείου

Δημοπρασία αυτοκινήτων με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!

Ο πρώην ΟΔΔΥ μετά από πολύμηνη αδράνεια εξαιτίας του κορωνοϊού εκκινεί και πάλι τις εκποιήσεις αυτοκινήτων, φορτηγών και δίκυκλων

Μετά από πολλούς μήνες αδράνειας ξεκινούν και πάλι οι δημοπρασίες αυτοκινήτων, φορτηγών και δίκυκλων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού της ΑΑΔΕ (πρώην ΟΔΔΥ) σε όλη την Επικράτεια. Ωστόσο οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα self-test του τελευταίου 24ωρου.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποιο αυτοκίνητο, φορτηγό ή δίκυκλο θα πρέπει να μεταβούν στην Πάτρα καθώς εκεί πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη εν καιρώ κορωνοϊού δημοπρασία της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα  οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στις 14 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο κτίριο του Τελωνείου Πατρών (κτίριο Λιμένα Γούναρη 1) ώστε να συμμετάσχουν στην δημοπρασία τροχοφόρων οχημάτων, φορτηγών και μοτοσυκλετών.

Για τα οχήματα προς κυκλοφορία η εγγύηση είναι 300 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον.

Στις μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ και οι προσφορές να διαφέρουν κατά 20 ευρώ.

Η επίσκεψη των οχηµάτων επιτρέπεται ελεύθερα από την 08-06-21, έως και την 11-06-21 κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες από 08:30π.µ. µέχρι 13:30µ.µ. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2610 317462 Τελωνείο Πατρών και  τηλ. 26930 22628 Αποθήκη Τελωνείου Πατρών στην Κ. Αχαϊα.

Δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δηµοπρασίας, παρά µόνο µετά το πέρας αυτής για 30 λεπτά παρουσία του προσωπικού της υπηρεσίας, σε όσους εκ των ανακηρυχθέντων πλειοδοτών το επιθυµούν.

Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων που εκποιούνται ξεκινούν από τα 300 ευρώ και ανέρχονται έως και τις 21.000 ευρώ και στα φορτηγά από 500 ευρώ έως και 15.000 ευρώ.

 

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας είναι μια Mercedes-Benz E200 μοντέλο του 2003 με τιμή εκκίνησης τις 2.100 ευρώ και κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου ο οποίος αποδίδει 163 ίππους.

Αντίστοιχα αυτοκίνητα στην αγορά των μεταχειρισμένων διατίθενται έναντι 6.000 ευρώ.

Αν κανείς επιθυμεί ένα cabrio πολυτελές μοντέλο τότε η BMW 320 Ci με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 αναμένεται να του καλύψει όλες τις απαιτήσεις ενώ η τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί στις 2.450 ευρώ επίσης κάνει την απόκτησή της ακόμη πιο δελεαστική.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων και απόδοσης 172 ίππων. Στις αγγελίες μεταχειρισμένων το συγκεκριμένο μοντέλο πωλείται έναντι 7.000 ευρώ.

Για τους λάτρεις των πολυτελών off-road πολυτελών οχημάτων υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας μια Mercedes-Benz ML 280 CDi με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 η οποία εκποιείται έναντι 21.000 ευρώ και αποτελεί και το ακριβότερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας στην Πάτρα.

To γνωστό γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και αντίστοιχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά πωλούνται από 17.000 έως και 22.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος θέλει ένα πραγματικά off-road μοντέλο σε πολύ χαμηλή τιμή τότε το Suzuki Jimny που περιλαμβάνει η λίστα της δημοπρασίας αναμένεται να αποτελέσει ένα από οχήματα που θα προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους.

Το Suzuki Jimny της δημοπρασίας έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρου και απόδοσης 85 ίππων και διαθέτει τετρακίνηση κατ’ επιλογή και υποπολλαπλασιασμό σχέσεων (κοντό κιβώτιο) και έχει τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ!

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην ελληνική αγορά πωλούνται από 5.000 ευρώ…

Αν κάποιος ψάχνει ένα οικονομικό οικογενειακό αυτοκίνητο σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή τότε το Opel Meriva που εκποιείται έναντι 500 ευρώ σίγουρα θα τον δελεάσει. Το συγκεκριμένο μοντέλο της δημοπρασίας έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 και κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,7 λίτρου και απόδοσης 101 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην ελληνική αγορά πωλούνται έναντι 4.800 ευρώ.

Για τους λάτρεις των 2 τροχών η ΑΑΔΕ εκποιεί μια KTM Adventure μοντέλο του 2005 με τιμή εκκίνησης τις 2.500 ευρώ. H συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα κινείται από έναν κινητήρα χωρητικότητας 950 κ.εκ. και απόδοσης 100 ίππων.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων δίκυκλων μια αντίστοιχη μοτοσυκλέτα πωλείται έναντι 6.500 ευρώ.

Εξόφληση

Το 20% της τιµής κατακύρωσης (προκαταβολή) καταβάλλεται αµέσως µόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχηµα και µετά την υπογραφή του πρακτικού ανακηρύξεως πλειοδότη.

Η έκπτωση όταν η πληρωµή γίνεται τοις µετρητοίς ορίζεται σε 30% στο σύνολο της προσφερόµενης τιµής.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται για ποσό µέχρι 300 ευρώ τοις µετρητοίς και για ποσό άνω των 300 ευρώ µε Τραπεζική Επιταγή σε διαταγή Τελωνείου Πατρών.

Ο Διακανονισµός του τιµήµατος των δηµοπρατηθέντων οχηµάτων γίνεται υποχρεωτικά σε τριάντα (30) ηµερολογιακές ηµέρες από την επόµενη ηµέρα της κατακύρωσης των αποτελεσµάτων της δηµοπρασίας. Δύναται να παραταθεί µε απόφαση του Προϊσταµένου της Υπηρεσίας και δεν µπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα πέντε (45) ηµερολογιακές ηµέρες συνολικά (ανώτατη προθεσµία και για την παραλαβή του οχήµατος), ύστερα από εµπρόθεσµη αίτηση του αγοραστή, ο οποίος οφείλει να καταβάλει κατά το διακανονισµό του υπολοίπου τιµήµατος τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον ΚΕΔΕ για χρέη προς το Δηµόσιο, καθώς και τις ανάλογες επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για κάθε µέρα καθυστέρησης παραλαβής του οχήµατος λόγω της παράτασης του διακανονισµού.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη διακήρυξη της δημοπρασίας που περιλαμβάνει όλα τα οχήματα προς εκποίηση.

 

Πηγή: newsauto

Σχετικά Άρθρα

  • Χανιά: Ιταλοί τουρίστες παραβίαζαν αυτοκίνητα

    Αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικού, όταν ήρθε η ώρα της σύλληψης

  • Χανιά: Εντυπωσιακό το 12ο ιστορικό Σιρκουί

    Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το πρωί της Κυριακής το 12ο Ιστορικό Σιρκουί Χανίων με τη συμμετοχή δεκάδων παλαιών αυτοκινήτων

  • Νέα δημοπρασία έργου Βαν Γκογκ προ των πυλών

    «Έργα τέτοιας κλίμακας και σημασίας είναι απίστευτα σπάνια και τα πάντα σε αυτό, από το ζωηρό χρώμα “ αψεντιού” του ουρανού και την εξαιρετικά δομημένη σύνθεση μέχρι την παχιά και εκφραστική πινελιά του νερού, μιλούν για έναν καλλιτέχνη στην κορύφωση των δημιουργικών δυνάμεών του» σχολίασε, σε ανακοίνωση, ο Jay Vincze, επικεφαλής διευθυντής του τομέα Ιμπρεσιονισμός και Μοντέρνα Τέχνη στου Christie's.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης