Μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα προσθήκης των δύο εγγράφων, ωστόσο η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» προκειμένου οι πολίτες να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς θα μοιάζει το όλο εγχείρημα το οποίο ουσιαστικά αλλάζει τα πάντα, αφού πλέον τα δύο έγγραφα ταυτοποίησης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για οποιαδήποτε χρήση, μέσω του app.
Για να κατεβάσετε την εφαρμογή σε κινητά Android (εδώ), για Apple (εδώ).
Η προσθήκη των εγγράφων θα μπορεί να γίνει με τον κλασσικό τρόπο σύνδεσης στο gov.gr, είτε μέσω κωδικών TaxisNet, είτε ebanking, ενώ εναλλακτικά παρέχεται και η δυνατότητα σκαναρίσματος.
Η παρουσίαση της εφαρμογής (Google Play και Appple Store) αναμένεται σήμερα από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στην εκδήλωση το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρωθυπουργός.
Όπως έχει κάνει γνωστό ο κ. Πιερρακάκης η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το διαβατήριο η οποία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο». Επίσης, στόχος μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα είναι να «μπει» στα κινητά μας και το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.
Πηγή: eleftherostypos.gr