fbpx
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ανωγείων και τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ανωγείων και τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα

Συνάντηση με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Βασίλη Χαρμανδάρη και τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη είχε σήμερα Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την στήριξη του επιστημονικού έργου, που παράγει το Αστεροσκοπείο Σκίνακα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά το έργο της ηλεκτροδότησης του αστεροσκοπείου με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το έργο χαρακτηρίστηκε κομβικής σημασίας από τον κ. Χαρμανδάρη, καθώς το Αστεροσκοπείο με την ηλεκτρική διασύνδεση του θα μπορεί να συμμετάσχει σε δράσεις παρατήρησης δορυφόρων και παροχής υπηρεσιών προς την Πολιτεία αλλά και σε ιδιώτες.

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει το δήμο Ανωγείων, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο συντήρησης του δρόμου που οδηγεί στο Αστεροσκοπείο.

Ο Διευθυντής του Αστεροσκοπείου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ανωγείων για την στήριξη του επιστημονικού έργου στο Αστεροσκοπείο.

Σχετικά Άρθρα

 • Απαντήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης σε κρίσιμα ερωτήματα για το Γηροκομείο ζητά η δικηγόρος Μ. Παπαδάκη

  Αίτηση προς την Περιφέρεια Κρήτης κατέθεσε σήμερα η Δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, με την οποία ζητά να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα, σχετικά με τον έλεγχο των υπηρεσιών στην υπό έρευνα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

  Το αίτημα της κ. Παπαδάκη, έρχεται μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή ότι οι έλεγχοι που έχουν διενεργήσει οι υπηρεσίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, δεν έχουν αναδείξει «ουδέν επιλήψιμο» μέχρι τώρα.

  Μεταξύ άλλων η κ. Παπαδάκη -επικαλούμενη πληροφορίες- ζητά να πληροφορηθεί εάν κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021 βρέθηκαν 55 ηλικιωμένοι αντί 47 που προβλέπει ο Νόμος, οι οποίοι διαμένουν στο ισόγειο και στο υπόγειο της δομής, τους οποίους επιτηρούσε μία μόνο υπάλληλος. Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, «όλες οι πόρτες που οδηγούσαν προς το υπόγειο, δηλαδή στον χώρο φιλοξενίας πολλών γερόντων ήταν κλειδωμένες, ενώ η διαδικασία ανεύρεσής τους διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Στη συνέχεια η κ. Παπαδάκη αναφέρεται και στα όσα δήλωσε ο κ. Καλογερής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας καμιά καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη», και ρωτά εάν ήταν σε γνώση του η απόφαση του Νομάρχη 1637/03/05/10 περί διακοπής λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής, λόγω έλλειψης άδειας, έλλειψη που δεν αφορά μόνο σε πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και στο ότι «φιλοξενούσε παράνομα ηλικιωμένα άτομα σε μη εγκεκριμένους από την αρμόδια επιτροπή υπόγειους χώρους, χωρίς βεβαίωση πιστοποιητικού πυροπροστασίας από την πυροσβεστική υπηρεσία», απόφαση που ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.

  Επίσης, η κ. Παπαδάκη ρωτά:

  2. Αγνοούσατε τις από 30.12.2009 και από 28.7.2010 εγκλήσεις ιδιώτη ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημ/κών Χανίων για ανθρωποκτονία και παράνομη λειτουργία αντίστοιχα, σχετιζόμενων με την εν λόγω Μ.Φ.Η.;
  3. Γιατί δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας καταγγελία ιδιώτη της αυτής περιόδου ενώπιον του Νομάρχη Χανίων για κακομεταχείριση συγγενή του στην εν λόγω ΜΦΗ που οδήγησε – κατά την κρίση της καταγγέλλουσας αιτιωδώς – στο θάνατό του, καταγγελία με αφορμή την οποία μάλιστα εκδόθηκε η προαναφερθείσα νομαρχιακή απόφαση διακοπής λειτουργίας;

   

  Δείτε το πλήρες κείμενο

  Αίτηση προς Περιφέρεια

  Πηγή: ΕΡΤ Χανίων 

 • Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

  Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνυπέγραψαν σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

 • Στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Απριλίου ,το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων καθώς ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης